Wat is Biodanza?

Biodanza zet je lichaam en leven in beweging.

Biodanza verbetert je gezondheid en vitaliteit en geeft je een andere visie op het leven. Met Biodanza maak je ook nieuwe vrienden omdat je danst in een wekelijkse vaste groep. Bij Biodanza beweeg je op een natuurlijke manier op de muziek zoals jij dat wilt. Danservaring is daarom niet nodig. Iedereen kan het. Je hoeft geen danspasjes te onthouden of te oefenen.

Biodanza werkt met het gezonde deel van je leven. Vanaf het moment nu en je toekomstige leven. Biodanza focust zich juist op dat deel van je leven om jou dat zo plezierig en vreugdevol mogelijk te laten beleven.
 
 
 
 

Wat voor effect heeft Biodanza op jou als persoon?

Biodanza laat je genieten van het leven door te bewegen op muziek samen met andere mensen.

Door Biodanza dring je meer en meer door tot je intens gevoel van het beleven van meer plezier in het leven. Je krijgt hierdoor meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je komt ook beter in verbinding met jezelf en anderen. Daardoor ga je ook meer liefde hebben voor jezelf en anderen.

Gedurende de Biodanza les stap je even uit de sleur en stress van het veeleisende dagelijkse leven. Biodanza brengt je terug in balans door de momenten van intens gevoel van genieten tijdens de les. Deze beleving van intens gevoel van plezier noemen we “Vivencia’s”.
 
 

Biodanza vermindert negatieve stress.

Biodanza vermindert ook negatieve stress door de combinatie van muziek, beweging en de expressie van emotie. Door de regelmatige wekelijkse Biodanza lessen ervaar je een significante verbetering van het gevoel stabiel en vreugdevol in het leven te staan.

Je kunt beter omgaan met stress en bent beter in staat te communiceren met anderen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je eigen relatie en die naar anderen toe. Je gaat een nieuwe manier van leven ervaren door het leven als nummer 1 te beschouwen. Hierdoor verdiep je je meer in de manier van leven en wat werkelijk belangrijk is in je leven.

Biodanza is een systeem dat werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Biodanza is daarom ook een investering in je persoonlijk kapitaal wat van onschatbare waarde is in je dagelijkse leven.
 
 
 

Wat is het efffect van Biodanza in je dagelijkse leven?

In het dagelijkse leven eist de maatschappij topprestaties op meerdere vlakken. Daardoor raken we gestrest, omdat we beter dan anderen willen zijn om promotie te maken.

Ook willen we onze kinderen het beste wat mogelijk is geven en daarbij ook nog een mooi onderkomen. We vergeten daarbij om ook het beste voor onszelf te willen opeisen. Biodanza kan je daarbij helpen door op een ontspannen manier te bewegen op muziek samen met andere mensen die ook in de groep dansen om samen het moment nu van de wekelijkse Vivencia’s te beleven.

Het grootse genot van het leven is het leven zelf. Dat is wat Biodanza ambieert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je je door Biodanza meer verbonden voelt met jezelf en de ander en daardoor je relatie: naar je partner, je kinderen, je familie, vrienden en collega’s zal verbeteren.
 

Wat is zo uniek aan Biodanza?

Elke Biodanza les heeft zijn eigen specifieke “Vivencia’s” doordat er in elke Biodanza les een nieuw thema wordt behandeld. Hierdoor ervaar je elke Biodanza les telkens als nieuw en vernieuwend. Elke nieuwe Biodanza les is een verrassing voor je leven.
 

Kan ik vooraf ervaren wat Biodanza is?

Biodanza kun je alleen ervaren door zelf mee te doen. Ik nodig je/jullie uit om 3x gratis aaneensluitende Biodanza lessen te volgen. Na deze 3x gratis lessen kun je zonder verdere verplichtingen beslissen of je verder gaat met Biodanza ja of nee.

Na registratie op deze website laat ik je weten wanneer je in kunt stromen voor deze 3x gratis lessen. Breng gerust je partner, je vriendin, je vriend, je (schoon)zoon of (schoon)dochter mee voor een ontspannen, vreugdevol avondje Biodanza op de wekelijkse Biodanza avond. Op donderdagavond dansen we wekelijks in Biest-Houtakker (in de buurt van Hilvarenbeek). Op vrijdagavond in Eersel. Voor verdere details wanneer enz zie de pagina "Agenda".
Kom dit Biodanza gevoel ervaren waar je het hele weekend nog van profiteert. Het Biodanza gevoel werkt namelijk niet alleen door in het weekend maar in je hele leven. Hoe langer je Biodanza lessen volgt, hoe intenser dit gevoel wordt. Bij interesse kun je je registreren op de pagina: “Registreren / proefles” van deze website.
Ik nodig je/jullie van harte uit om dit in je leven te ervaren en daardoor je levensgenot en kwaliteit van het leven te vergroten.
Ik zie er naar uit je/jullie persoonlijk te ontmoeten.
Tot dan(s), Ton Jansen
 
 

Voor wie is Biodanza bedoeld?

Het antwoord kan heel kort zijn: voor iedereen die nog kan bewegen. Iedereen die de wekelijkse Biodanza les volgt, kan profiteren van de effecten van het gevoel van welzijn en plezier wat de Biodanza vivencia teweeg kan brengen.
 

Wanneer kan ik starten met Biodanza?

Dit bespreken we altijd in overleg met elkaar. Er zijn diverse mogelijkheden om te starten met Biodanza. Zie de pagina: ”Contact” voor verder contact en info via de mail.
 

Wat voor kleding wordt er gedragen?

Het advies is om gemakkelijk zittende kleding te dragen waarin jij je goed voelt. Ideaal is als je gelaagde kleding draagt, zodat wanneer je het warm hebt je een laag uit kunt doen en wanneer je het koud hebt weer terug aan. Bij vitale dansen heb je het nl. warmer dan bij de meer rustigere dansen. Indien mogelijk wordt er op blote voeten gedanst. Een dun dansschoentje of dansen op anti slip sokken is ook mogelijk.
 
 

Ook zin om dat samen met mij en de groep te beleven